Lite om oss och vår filosofi

Vi tror att er upplevelse möjligen kan bli ännu lite bättre om vi lär känna varandra lite grann. För dig som är nyfiken och vill bekanta dig lite mer med oss får du gärna läsa mer här.

Vi som driver Bräjks Matbar heter Pernilla och Joel Sjelin, vi delar efternamn, restaurang och två barn.

Bräjks Matbar såg dagens ljus i december 2017. Vi har lång erfarenhet av restaurangbranschen och med Bräjks Matbar ville vi skapa något nytt, helt på våra egna premisser och utifrån våra drömmar och visioner. Vi är mäkta stolta och samtidigt tacksamma över det fantastiska stöd och positiva mottagande Bräjks fått från både leverantörer, samarbetspartners och inte minst er gäster. Ett stort tack till er som gör det möjligt för oss att skapa vår drömkrog! 

Vi började skissa på den perfekta krogen redan långt innan Bräjks slog upp portarna. Efter mängder av skisser, drömmar och långa diskussioner bestämde vi oss för att köpa en tomt och bygga vår drömkrog. Att det blev just i Björnrike med perfekt utsikt över skidbackar och Sonfjällets nationalpark är ingen slump. Joel är uppväxt i Vemdalen och Pernilla har levt här som säsongare i ett 10-tal vintrar.

Redan vid konstruktionen av restaurangen var hållbarhet en viktig aspekt. Vi är medvetna om att ingen är perfekt och vi försöker så gott vi kan utifrån våra förutsättningar att ta kloka beslut för både oss och planeten. Exempelvis är fastigheten byggd på timmer från de närliggande skogarna, vi har svensk ekocertifierad ljuddämpning i taket och jobbar aktivt för att minimera matsvinn genom att servera lite mer ”lagom” stora portioner på lunchen, det är några av de medvetna beslut vi fattat längs resans gång.

Vi vill skapa en klassisk backrestaurang men med vår egen touch. Här serverar vi mat och dryck från förmiddag till sent in på småtimmarna. Vi har ett hållbarhetstänk som ska genomsyra hela verksamheten, med ekologiska viner och lokalproducerad och kravmärkt mat. Visionen är svensk husmanskost gjord på bra råvaror med egen rök, långkok och helt utan halvfabrikat. Här gör vi allt själva, till och med den varma chokladmjölken.

Vi försöker att minska våra transporter, vi är måna om att välja lokala leverantörer i den mån det är möjligt, vi handlar ofta hela djur, dels för att du som gäst ska få möjlighet att bekanta dig med alla styckningsdetaljer men också för att inget ska gå till spillo. 

Som gäst hos oss får du gärna ställa frågor om maten och ingredienserna.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss!