Vår Lunchmeny på Bräjks

Här serveras alltid en rejäl skidåkarlunch tillagad på plats med mycket kärlek och goda smaker. Vi byter ut vår husman, fisk och vegetariska lunchrätt med jämna mellanrum, så spana in menyn nedan för att hitta din favorit.

Serveras kl. 11-15

Från den 18 December

(med reservation för ändringar)

LUNCHMENY

FÖRRÄTT

NORRLÄNDSK RÅBIFF

Malen innanlår, gravad äggula, parmesan, dijonnaise, kapris, torkad tomat, syrad lök, surdegskrips

OST & CHARK

Ost, chark, marmelad, fröknäcke, cornichons, syltlök

VARMRÄTT

HÄRKOKAD GULASCHSOPPA 

Smetana. härbakat bröd, smör

SCHNITZEL (G)(L)

Stekt potatis, rödvinssky, sallad, kaprisbär, ärtor, citron, kryddsmör

SMÖRBAKAD SPETSKÅL (V)

salsa verde, bakad beta, jordärtsskockskräm, krutonger, parmesan, torkade oliver

BRÄJKS SMASH BURGER PÅ PLUMA (G)(L)(Ä)

150g härgjord burgare på pluma, tryffelmajo, väddöcheddar, sallad, silverlök, tomat, pommes

-en extra smash? +45

BOUILLABAISSE (G)

Räkor, fisk, blåmusslor, aioli, rotfrukter, potatis, härbakat bröd, smör

GRILLAD FLANKSTEK (L)(Ä)

Potatisterrin, semitorkad tomat, rödvinssås, krassemajo

NORRLÄNDSK RÅBIFF (Ä)(G)(L)

Malen innanlår, gravad äggula, parmesan, dijonnaise, kapris, torkad tomat, syrad lök, surdegskrips, pommes

Dessert

 CRÈME BRÛLÉE

 CHOKLADMOUSSE

Björnbär, hallonkrisp, misogrädde, mandel

ÄPPELKOMPOTT PÅ SENSOMMARÄPPLEN

Vaniljkräm, äppelkompott, kardemummagrädde, havresmul, bakad mandel, fryst äpple

EN KULA GLASS/SORBET

MUNK MED CHOKLADDIP

 

BARNMENY

SCHNITZEL (G)(L)

Stekt potatis, rödvinssky, sallad, kaprisbär, ärtor, citron, kryddsmör

GULASCHSOPPA (G)

Smetana/härbakat bröd/smör

BRÄJKS OSTBURGARE (G)(L)
100g burgare/svensk cheddar/pommes/sallad vid sidan

POMMES

DIP

L=innehåller laktos, G=innehåller gluten, Ä=innehåller ägg, V= Går att få vegansk
Meddela personalen ev. allergi/specialkost, de flesta rätter går att få utan allergen.