Vår Lunchmeny på Bräjks
Här serveras alltid en rejäl skidåkarlunch tillagad på plats med mycket kärlek och goda smaker. Vi byter ut vår husman, fisk och vegetariska lunchrätt med jämna mellanrum, så spana in menyn nedan för att hitta din favorit.
Serveras kl. 11-15
Från den 18 December
(med reservation för ändringar)
LUNCHMENY
FÖRRÄTT
NORRLÄNDSK RÅBIFF
Malen innanlår, gravad äggula, parmesan, dijonnaise, kapris, torkad tomat, syrad lök, surdegskrips
OST & CHARK
Ost, chark, marmelad, fröknäcke, cornichons, syltlök
VARMRÄTT
HÄRKOKAD GULASCHSOPPA
Smetana. härbakat bröd, smör
SCHNITZEL (G)(L)
Stekt potatis, rödvinssky, sallad, kaprisbär, ärtor, citron, kryddsmör
SMÖRBAKAD SPETSKÅL (V)
salsa verde, bakad beta, jordärtsskockskräm, krutonger, parmesan, torkade oliver
BRÄJKS SMASH BURGER PÅ PLUMA (G)(L)(Ä)
150g härgjord burgare på pluma, tryffelmajo, väddöcheddar, sallad, silverlök, tomat, pommes
-en extra smash? +45
BOUILLABAISSE (G)
Räkor, fisk, blåmusslor, aioli, rotfrukter, potatis, härbakat bröd, smör
GRILLAD FLANKSTEK (L)(Ä)
Potatisterrin, semitorkad tomat, rödvinssås, krassemajo
NORRLÄNDSK RÅBIFF (Ä)(G)(L)
Malen innanlår, gravad äggula, parmesan, dijonnaise, kapris, torkad tomat, syrad lök, surdegskrips, pommes
Dessert
CRÈME BRÛLÉE
CHOKLADMOUSSE
Björnbär, hallonkrisp, misogrädde, mandel
ÄPPELKOMPOTT PÅ SENSOMMARÄPPLEN
Vaniljkräm, äppelkompott, kardemummagrädde, havresmul, bakad mandel, fryst äpple
EN KULA GLASS/SORBET
MUNK MED CHOKLADDIP
BARNMENY
SCHNITZEL (G)(L)
Stekt potatis, rödvinssky, sallad, kaprisbär, ärtor, citron, kryddsmör
GULASCHSOPPA (G)
Smetana/härbakat bröd/smör
BRÄJKS OSTBURGARE (G)(L)
100g burgare/svensk cheddar/pommes/sallad vid sidan
POMMES
DIP
L=innehåller laktos, G=innehåller gluten, Ä=innehåller ägg, V= Går att få vegansk
Meddela personalen ev. allergi/specialkost, de flesta rätter går att få utan allergen.